Produkter   » SPA » Produkt

Havtorn & Björk Mirakelsalva

Klockargårdens
Havtorn & Björk Mirakelsalva
Klicka på bilden för att förstora

Oljan från fruktkött har hög koncentration av karoten. Oljan från frö, har höga halter av omega 3 och 9. Extremt mjukgörande för torr hud. Mot klåda av insektsstick och lindrig solbränna.

Björkolja är bra mot hudbristningar. Fräsch doft!

Vårdande för både kropp och ansikte. Ger lite färg och kan färga av sig om man tar för mycket.

Apotekar 60 ml

INGREDIENSER
Ekologiskt kakaosmör, ekologiskt bivax, ekologisk rapsolja, Havtornsolja från frö och frukt, e-vitamin, eteriskolja av Björk.

Havtorn: Fruktköttet har hög koncentration av karoten som ger en röd färg på extraktet. Rik på palmitinsyra som finns naturligt i hudens lipider. Sårläkande, förbättrar kornig hud, påskyndar hudreparering. Olja från frö, kärna har spår av karoten och har då en gul/orange färg. Höga halter av omega 3 och 9. Mot rynkor, acne, acneärr, hudsår, agespots och hyperpigmentering.

Björk, eteriskolja: Hudläkemedel, antiseptisk, antiinflammatorisk och används därför vid behandling av sår, psoriasis och andra eksem. Bra för glåmig hy med tilltäppta porer.

Sesamolja: skyddar och gör huden mjuk och smidig. Sesamolja har en lång tradition som hudolja och är utmärkt i alla slags hudoljor, salvor och fetare krämer. Den anses (t.ex. inom ayurvedisk medicin) vara den mest utdrivande av de vegetabiliska oljorna och används därför på psoriasis och andra eksem. Bra för nagelbanden.

Jojobaolja: Mjukgörande och skyddande - den kan mycket väl användas som den är som fuktighetsbevarande nattkträm. Den sägs vara utmärkt på psoriasis, torra eksem och också ha viss "reglerande" effekt på bakterier. Tecken tyder på att jojobaolja passerar en del barriärer och går in i huden på ett sätt som inga andra oljor lyckas med. Den kan alltså vara bra medium för andra verksamma ämnen som man vill arbeta in, t.ex. som grundolja i ansiktsolja.

Kärleksfullt handgjord i Bergslagen, Sverige!


Artnr: Benämning: Lager: Pris: Antal:
61011 Havtorn & Björk Mirakelsalva Ej i lager 129,00/st

Tillbaka

right